Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dünya Diyabet Günü Etkinliği

Birliğimize bağlı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Diyabet farkındalığı oluşturmak için “ 14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliği hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda hastane içerisinde kurulmuş olan stantlarda gönüllü bireylere kan şekeri, tansiyon ve boy-kilo ölçümleri yapılmıştır. 310 kişinin taraması yapılmıştır. Bu ölçümlerin sonuçları değerlendirilerek hastalar bilgilendirilmiş, gerekli görülen kişiler Acil Servis, Dâhiliye ve Göz Polikliniklerine yönlendirilmiştir.
Hastane çalışanları için yemekhane girişinde öğle yemeği öncesi stant kurulmuş ve kan şekeri ölçümleri yapılmıştır.

Dünya Diyabet Günü nün simgesi mavi halkayı temsil eden mavi kurdeleler hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanların yakalarına takılmış ve Diyabet ile ilgili broşürler dağıtılmıştır.