Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’ten yaralı Türkmenlere Geçmiş Olsun Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Irak’ta bombalı saldırı sonucunda yaralanıp Ankara Polatlı Hastanesi’nde tedavi altına alınan Türkmenleri ziyaret etti.
   Irak’ın Kerkük kentine bağlı Taze Hurmatu Kasabası’nda geçen 9 Mart’ta DAEŞ’in (IŞİD) bombalı saldırısında yaralanıp Ankara Polatlı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Türkmenlere Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Yaralıları ziyaret eden Türkeş: ‘’Terörün dini, milleti olmaz. Biz Irak’ın refahını ve huzurunu düşünüyoruz.  Türkiye ile Irak Türkmenlerinin kardeşliğini kimse bozamaz. Irak Türkmenlerine yardım ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz’’ dedi.
   Irak’taki bombalı saldırıda yaralanan 4’ü kadın, 2’si çocuk, 9’u yetişkin toplam 15 Türkmen Polatlı Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan Türkmenler saldırının kimyasal silahla yapıldığını iddia etti.
   Polatlı Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralı bir Türkmen, ‘’Biz DAEŞ’in (IŞİD) gazlı bombalı saldırısına uğradık. Ben öğretmenim, okul çıkışında ne olduğunu anlayamadık. Üzerimize bombalar yağdı. Çok sayıda çocuk öldü, bizler yaralandık. Bana göre atılan bomba kimyasaldı. Çünkü hepimiz gazdan etkilendik. Türkiye’deki Türkler ne ise Irak’takiler de aynı. Yurdumuzu terk etmeyeceğiz, vatanımızı savunacağız, mücadele edeceğiz’’ dedi.